Furia este o emoție absolut naturală, care poate apărea atunci când ne gândim că am fost nedreptățiți. Alteori apare în situații de conflict ivite în relaţiile cu ceilalţi. Furia devine problematică atunci când e prea intensă, apare prea des, durează prea mult şi ne afectează viaţa de zi cu zi, adică ne deteriorează relaţiile sau duce la comportamente agresive şi violenţă. Materialul realizat propune câteva metode și tehnici de gestionare a furiei la copii și adolescenți carea pot fi aplicate în relațiile profesor-elev sau părinte – copil
Şcoala şi familia- parteneri în educaţia copilului
Școala și familia sunt doi piloni ai formării copilului pentru viață. Un parteneriat fiabil face ca cei doi factori să contribuie la dezvoltarea armonioasă a elevilor atât din punct de vedere cognitiv, cât și din punct de vedere afectiv, emoțional.
EDUCAŢIA NONFORMALĂ – O ALTFEL DE EDUCAŢIE?
O scurtă incursiune a contribuției educației nonformale la formarea elevilor noștri
CELE CINCI LIMBAJE DE DRAGOSTE ALE COPIILOR
Există cinci limbaje ale iubirii, cinci modalităţi prin care copiii îşi exprimă şi receptează iubirea. Copiii care se simt iubiţi vor dezvolta un limbaj emoţional principal, care se simt neiubiţi vor dezvolta un limbaj principal al iubirii dar va fi unul incorect.
Proiectarea activităților de învățare la grădiniță Proiect săptămânal, pentru grupă combinată -”Eu și ceilalți” –
Exemplu de proiectare a activităților de învățare, pentru o grupă combinată, de nivelpreșcolar, pentruo săptămână în tema ”Corpul meu – Eu și ceilalți”pe baza Curriculumului de Educație Timpurie 2019,
Un parteneriat de succes- ,,The Correspondence Club”
Parteneriatele presupun activități noi, proiectate în conformitate cu un plan de acțiune, pentru realizarea unor obiective, cu ajutorul unor resurse umane, tehnice și financiare. Învățarea bazată pe parteneriate și proiecte este o formă modernă și complexă de învățare- evaluare care angajează elevii într-o investigație bazată pe comunicare-cooperare- colaborare. Abordarea aceasta are o eficiență crescută în creșterea motivației copiilor și în stimularea operațiilor superioare ale gândirii.
Metodă de evaluare în mediul online
Testul Goodenough sau testul „omuleţul” .Este o probă, elaborată de Florence Goodenough, care permite, pe lângă investigarea personalităţii şi evaluarea primară a nivelului de inteligenţă pe intervalul de vârstă între 3 şi 13 ani.
Activitățile extrașcolare o sursă de frumos în viața elevilor
Activitățile extrașcolare -activități complementare activității de invățare
Identificarea legumelor si fructelor la prescolari (impreuna cu parintii)
Test aplicat dupa activitatea de identificare jucausa a legumelor si fructelor la prescolari
PROIECT DE ACTIVITATE- CADOUL GARGARITEI SUZETTE
DOMENII EXPERIENȚIALE VIZATE: Domeniul Limbă și Comunicare și Domeniul Estetic și Creativ